Èxit de les Jornades tècniques i emprenedores - Institut Rambla Prim
Noticies Èxit de les Jornades tècniques i emprenedores

8 April 2022

IRP

Avui acaba la setmana de Jornades Tècniques i Emprenedores amb un gran èxit de participació i rècord de xarrades i tallers. Les jornades  van començar dilluns i van viure el seu dia fort dimecres amb les xarrades transversals sobre marca personal a càrrec de Vanesa Carrasquilla i la conferència Comunicació efectiva per a l’emprenedoria, a càrrec ce Carles Caño. Un Webbinar sobre economia circular a càrrec d’Angel Fernanez Homar (president del patronat de la fundació per a l’economia circular) va servir per finalitzar aquesta jornada central.

Al llarg de tota la setmana els alumnes han pogut assistir a tallers i xarrades relacionades amb els seus estudis i han pogut conèixer empreses dels diferents sectors professionals de manera directa.

Al departament de medi ambient, els alumnes del CFGS d’Educació i Control Ambiental han pogut conèixer els projectes de recuperació de fauna que porta a terme el Zoo de Barcelona i el CRAM, han fet un taller per naturalitzar la bassa de l’institut amb l’empresa Galanthus,  han pogut analitzar l’estat actual del llop a Catalunya amb la xarrada de Pol Guardis, i s’han pogut endinsar en el món de la gestió forestal de la mà del Projecte Boscos de Muntanya i el projecte Life Climark. Les jornades també han donat l’oportunitat als estudiants del cicle a intercanviar idees i exposar treballs propis, experiències de pràctiques i d’estades Erasmus. A més, els alumnes també han participat en la taula rodona organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona dins el cicle #ConversesNat, i van visitar les instal·lacions de la Planta de Valorització de Residus de Sant Adrià. Avui mateix han finalitzat la setmana amb la visita a la Societat Catalana d’Educació Ambiental.

Els cicles del departament elèctric van poder assistir a un taller de fake news a càrrec d’Alberto Tarragó així com participar en la demostració d’instal·lació elèctrica d’un habitatge. També professors del centre van organitzar xarrades sobre diversos temes, com ara les xarrades sobre IoT i la de xarxes neuronals a càrrec de Jaume Nogués, o la d’assessorament a càrrec de Jordi Alarcos. Per últim, dijous els alumnes vam poder participar en la xarrada i taller sobre Indústria 4.0 a càrrec de Festo.

Els cicles del departament administratiu van començar la setmana amb la realització de les entrevistes de selecció de personal de les dues empreses simulades del centre, Energy Prim i IRP Green solutions. A banda, s’han tractat temes com les marques i les patents a la xarrada a càrrec de Carlos Hidalgo (Tecmark) o l’Autoestima, xarxes socials i gènere. També han realitzat diversos tallers com el taller d’emprenedoria, el Joc Play pensió, o l’scape room organitzat per la Fundació Mapfre.

Ahir van finalitzar les jornades tècniques dels cicles d’aquest departament amb dues xarrades organitzades pels mateixos professors del departament, la primera sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna, a càrrec de Xavier Escobar, i una altra sobre criptomonedes a càrrec de Jorge Pita.

Per últim, l’IFE va participar també en les jornades tècniques amb un taller de teatre que van dur a terme dimecres 6 d’abril.

Des de l’institut valorem molt positivament aquestes jornades i volem agrair la col·laboració de totes les persones, empreses i institucions  implicades en la seva organització.