Finalització del Projecte E3 - Institut Rambla Prim
Noticies Finalització del Projecte E3

19 January 2021

IRP

Aquest any finalitza el projecte E3 al nostre centre després de tres anys de treball, un projecte educatiu d’empoderament energètic de la comunitat educativa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de la xarxa d’Escoles+Sostenibles, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Agència Local de l’Energia. El projecte E3 ha permès al nostre alumnat entendre i aprendre sobre estalvi energètic des d’un vessant multidisciplinari.

Al llarg d’aquests tres anys, els alumnes han analitzat quines eren les mesures més adients per reduir la despesa energètica, incloent-hi el disseny i la creació d’un aparell que fos una eina útil per poder mesurar aquest consum i així, poder assessorar també en l’àmbit familiar. L’automatització de l’enllumenat amb sensors de presència i d’equips informàtics, juntament amb la sensibilització i assessorament energètic, han estat altres de les eines utilitzades al llarg d’aquests tres anys.

En aquest vídeo us mostrem un petit resum d’un projecte que acaba aquest curs. Al llarg d’aquest tres anys el projecte ha implicat a les diferents famílies professionals presents al centre, permetent un aprenentatge sobre estalvi i eficiència energètica molt pràctic i amb una aplicació directa dins i fora del centre.